Den underbaraste platsen


I världen finns fantastiska platser och jag skulle vilja se och uppleva dem alla. Det finns vackra, vita stränder där jag skulle vilja ligga och sola i det starka solskenet, smekt av varma vindar. När min kropp är ordentligt upphettad och droppar av svett springer jag ut i det glittrande, turkosa vattnet och låter vågorna skölja över mig. Jag skådar ut över det oändliga havet. Bakom mig är stranden med sin kritvita sand och vajande palmer. Alltihop är fantastiskt vackert.
Det finns uråldriga berg formade av tidens gång och jag skulle vilja klättra i dem, ta mig upp på klippor och stå där och blicka ut över storslagna landskap med skog och dalar. Jag skulle vandra ner i dalarna och in i de väldiga skogarna.
Jag drömmer om bergiga, karga kustlandskap. Jag skulle vilja vara där och se och höra vågorna ryta och slå mot de höga klipporna.
Jag vill springa med vinden över väldiga sanddyner liknande öken.
Jag vill uppleva djungelns pulserande liv och känna dess fuktiga lufts väta mot min hud.
Jag vill uppleva hisnande snöklädda berg och vidder som gnistrar förblindande vita i solsken.
Jag fantiserar om att leva på platser där mänsklig bebyggelse och civilisation är avlägsen. På en tropisk ö någonstans ute i ett oändligt hav. Där sanden är vit och vågorna skummande, och där vegetationen utgörs av frodiga växter och vajande höga palmer. Där finns frukt i överflöd att äta. Det vore härligt att leva där, föreställer jag mig. Att hela dagarna sola på den vita sandstranden och bada i det turkosa vattnet. Ja, det vore härligt. Men att vara där tillsammans med honom skulle vara underbart.
Jag drömmer om att bo i en liten stuga i ett kargt kustlandskap där bergen reser sig höga. Att vandra där och höra det rytande havet slå mot klipporna och låta sinnet förenas med naturens mäktiga element skulle vara berusande härligt. Men att leva där tillsammans med honom skulle vara fantastiskt. Att vandra där vid hans sida skulle vara underbart.
Ibland drömmer jag om att bo i en liten stuga i ett ensligt snölandskap. Att se de gnistrande vita snövidderna om dagen och om natten höra vindarna vina över dem och vargarnas ylande skulle vara rofyllt. Det skulle vara kallt, men ändå mysigt att kura ihop sig under filtar i stugan. Men om han var där med mig och jag var omsluten av hans armar skulle det vara underbart.
Det finns många platser som jag skulle vilja resa till, både mer orörda platser långt från civilisationen, och till platser där det finns stora städer. Jag har besökt en del ställen, bland andra Kreta, Rom och Rimini i Italien, Franska Rivieran, Barcelona i Spanien, Miami i Florida, och senast den italienska vackra ön Sardinien. Jag skulle gärna besöka alla dessa platser igen, men framförallt Miami och Sardinien. Miami är ett resmål som har nästan allt man kan önska sig; en kritvit, lång sandstrand och en stor spännande stad full av lyx och aktiviteter i överflöd. Staden ryktas ha hög brottslighet och mycket droger i omlopp vilket kanske ses som något negativt av många, men inte av mig. Jag lockas inte av droger eller andra berusningsmedel. Jag har överhuvudtaget aldrig rökt en enda cigarett eller någonsin provsmakat alkohol. Och jag behöver inte vara rädd för någon brottsling eller någon annan om jag är ute och går på kvällen som det varnas för att man inte ska göra ensam i en stad som Miami. Jag behöver ju bara springa för att komma undan. Vilken brottsling eller annan person skulle hinna ifatt mig? Ingen.
Den italienska ön Sardinien är underbart vacker. Där finns berg som är hisnande höga och sluttar ner mot det turkosa, klara havet. Den vackra orten Porto Cervo på nordöstra sidan av ön är full av fina, lyxiga hus och villor, och i dess hamn finns massor av stora, fina båtar, många av dem ditseglade från andra delar av världen. Det vore härligt att bo i ett utav husen och om dagarna åka i en utav de stora båtarna ut på det glittrande, turkosa Medelhavet. Ja, att ligga där och sola på båtens däck och sedan hoppa i havet för att svalka sig skulle verkligen vara härligt, och sedan jag kom hem från Sardinien drömmer jag ofta om sådana härliga dagar. Men om han var där med mig skulle det vara underbart.
Jag längtar alltmer efter att åka till Hawaii och uppleva den djungelliknande växtligheten, de höga bergen och framförallt stränderna och de väldiga vågorna. Jag skulle vilja lära mig surfa där. Det skulle vara en härlig upplevelse att stå på en surfbräda och känna vindarna svepa runt mig, men det skulle vara underbart, fullkomligt fantastiskt om han stod där bakom mig.
Jag vill besöka Loch Ness – sjön i Skottland. Jag är mycket, mycket fascinerad av Loch Ness – odjuret, Nessie, som det kallas. Nessie sägs vara ett urtidsdjur som levt kvar sedan dinosauriernas tid i den kalla, djupa sjön och ibland skymtats av människor. Bara tanken får det att kittla inom mig. Tänk så oerhört spännande det skulle vara att åka i en liten roddbåt där ute på sjön i väntan på att Nessie ska dyka upp! Men om han var där med mig skulle det vara fantastiskt. Underbart. Men det skulle vara fantastiskt att vara på vilken plats som helst om han var där med mig. Ingenting skulle vara så underbart som att vara i hans famn, omsluten av hans armar. Det skulle vara den underbaraste platsen.

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s