Den sällsynta maskuliniteten


Det finns idag ett stort, stort underskott av män i världen. Ett mycket stort underskott av riktiga män. Men det finns däremot åtskilliga personer som av allmänheten i dagens samhällen anses vara män. Men flertalet av dem kan jag inte se som män. Men de är inte heller kvinnor, utan istället något neutralt, för det mesta något utan kvinnliga egenskaper och i bästa fall har de ett minimum av manlig karaktär. Nej, de är sannerligen inga riktiga män. Inte så som det vore önskvärt att män vore; starka, modiga och vackra så som många av djurhannarna i det vilda är. För urminnes tider sedan då människor levde närmare sitt ursprung var de mänskliga hannarna kanske mer lika djurhannarna till sin karaktär, jag vet inte.
Men idag är flertalet av dem inte starka och modiga. Det enda som de har stora mått av är giriga hjärnor som driver dem till att ständigt tillskansa sig saker och ting. Men de kan inte skaffa sig något av egen styrka. Istället måste de ta till åtskilliga hjälpmedel; vapen, pengar, tekniska uppfinningar m.m. Allt detta har tagit dem långt och de har herraväldet över stora delar av världen, men hur stor denna dominans än är så är de inte mäktiga. Jag kommer aldrig kunna betrakta dem som mäktiga så som många människor anser dem vara. Varken presidenter och ledare för stater, framgångsrika affärsmän, andra rika män eller andra. För de är inte mäktiga i sig själva. Vad skulle världens regeringschefer vara enbart i sig själva? De skulle stå sig slätt om deras mentala och för att inte tala om deras fysiska styrka sattes på prov, för de besitter vare sig någon exceptionell auktoritet eller någon stor fysisk styrka. Som de flesta män är de snarare otränade och fysiskt svaga. Till exempel Sveriges förrförra statsminister Göran Persson hade ju problem med en höft på grund av sin övervikt. Vad för slags ledare är det som inte ens kan ta hand om sin egen kropp? Nej, det enda flertalet av dagens moderna så kallade framgångsrika män duger till är att underteckna ”viktiga” papper och annat skrivbordsgöra,  och detta skiljer dem så oerhört mycket från de vackra, maskulina hannarna i djurens rike; lejon, tigrar, vargar, örnar, och naturligtvis gör detta dem mycket oattraktiva. De utstrålar ingen styrka och därmed ingen maskulinitet och manlig auktoritet.
Folk anser ofta att framgångsrika skådespelare och andra manliga kändisar är attraktiva män. Men hur kan de göra det? De utstrålar inte mycket maskulinitet precis som inte heller flertalet av resten av männen i dagens samhällen gör. Dessa män är för det mesta svaga och omanliga. Deras kroppar är förslappade med förtvinade muskler och ofta är de övergödda. Deras mentala karaktär är neutral.
Jag tänker ofta att det är mycket märkligt att dessa framgångsrika skådespelare som till exempel Leonardo DiCaprio kan vara omgivna och åtrådda av så många kvinnor. Ja, det är märkligt att dagens framgångsrika män beundras av så många. Jag gör det då inte.
Det kräver en hel del att vara man. Den riktigt maskulina och manliga karaktären är antagligen något som endast få män har medfött. I denna värld finns det så ytterst få riktiga män. Män som med en genomträngande blick, likt en vargs eller en örns, gör en knäsvag och får en att känna överväldigande vågor av attraktionskraft.

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s