Tortyrens och grymhetens skepnader


Djur har genom historiens gång tillfogats oerhört lidande, men i den moderna tiden tillfogas de antagligen mer lidande än någonsin förr. Som jag tidigare nämnt kommer detta lidande främst till uttryck i experimenterandet med djur och i den systematiska slakten av dem. Experimenterandet och djurförsöken har fortsatt in i modern tid, och idag används djur i experimentsyfte inom många områden; till exempel inom försvar, militär och krigsmakt där man bland annat i USA har utsatt apor för dödliga eller nästan dödliga dosar av radioaktivitet eller kemiska stridsmedel. I experimenten har de bundits fast och getts elstötar för att ”lyda” och agera rätt. Djur används också i experiment inom psykologin där man till exempel har använt babyapor. Man har skiljt dem från deras mödrar och isolerat dem var och en för sig. De har varit berövade all omsorg i syfte för forskarna att se hur modersberövande påverkar ett barns personlighet och framtida liv. Detta ledde till psykopatologiska apor i laboratoriet. De drabbades av oro, förtvivlan, ångest, psykisk nedbrytning och död. Inom psykologin utförs många experiment där de vanligaste sätten att experimentera är att ge djuren elchocker. Syftet kan vara att se hur djuren reagerar på olika typer av bestraffning eller lära dem utföra olika uppgifter. Djuren reagerar med chock, smärta, skräck och förtvivlan då de försöker fly från fasorna.

Ett annat område för djurförsök sysslar med förgiftning av djur. Medicin- och Livsmedelsverket och andra institutioner kräver testning av ämnen och produkter innan de släpps på marknaden. Djuren tvångsmatas med ämnena och uppvisar ofta förgiftningssymptom som  kräkningar, diarré, förlamning, kramper och inre blödningar. Kosmetika  och andra substanser provas i djurens ögon, oftast kaniners. Kaninerna placeras i hållare så att bara huvudena sticker ut. Ämnet som ska testas placeras sedan i det ena ögat, och efteråt leder detta ofta till förlust av synen. Kaninerna försöker hålla ögat stängt, uppger gälla skrik, klöser efter ögat, hoppar och försöker fly.

Djur tvingas också att inandas sprayer, gaser och ångor, och man injicerar även substanser i deras vävnader. Sådana tester gör att djuren kräks, får kramper och slutligen varken kan gå eller äta innan de dör. Djur görs också sjuka i cancer och andra sjukdomar som man sedan provar olika läkemedel mot.

I modern tid har man alltså matat djur eller fyllt deras ögon med mänskliga konsumtionsvaror men också med kemiska stridsmedel, bekämpningsmedel och industri- och hushållsprodukter. De människor som gör detta mot djur måste det vara något mycket allvarligt fel på. Det är de som har en störning i mentaliteten, och inte jag, så som psykiatern hävdade. Uppenbarligen saknar de empati. Kanske är de av en egen, ondskefull sort av människa, precis som jag är av en speciell sort. Men de är min motsats. Jag kan inte se djur lida. Bara tanken på hur de lider och är rädda då de utsätts för olika experiment får det att göra ont inom mig och jag känner tårar komma. Att människor är oberörda för djurens lidanden visar att de verkligen står långt under. Uppenbarligen är de underutvecklade då de inte reagerar för något av det mest hjärtskärande som finns. De har väl helt enkelt inte den förmågan att känna lika starkt som jag. De och deras känslor är uppenbarligen mycket begränsade.

Det huvudsakliga stödet för djurförsök kommer från de statliga myndigheterna som främjar forskning i biologiska vetenskaper. Flertal experiment har bekostats med medel ur allmänna fonder som byggts upp med skattemedel. Jag är mycket glad att jag inte jobbar och betalar in skatt till staten och på så sätt stödjer djurförsöken. Bara detta är en god anledning att inte ha ett jobb. Ingen borde vilja ha ett jobb, betala skatt och vara del av och stödja ett samhälle som främjar djurförsök.

image

image

image

image

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s