Rena kroppen, rena själen


Mat och föda är något som de flesta varelser älskar, och även jag gör det. Det finns nästan ingen mat som jag smakmässigt inte tycker om. Är man smärt och smal som jag är så smakar i stort sett allt ätbart alldeles underbart. Det borde de matintresserade ”mästerkockarna” som är med i olika tv- program tänka på. Är man mager och riktigt hungrig blir smaksinnet intensivare och aptiten så mycket större. Många av dessa kockar, och många andra människor också för den delen är säkerligen halvmätta och dästa dagarna i ända och kan därför inte uppskatta maten så till fullo som de skulle om de var hungriga. Dessa kockars matintresse skulle få helt nya dimensioner med den enkla kryddan hunger.
Ibland kan jag överväldigas av en häftig vilja att äta allt gott som överhuvudtaget finns, men det är ju mer eller mindre omöjligt, så jag äter utav den absolut godaste maten. Denna mat utgörs av rå, krispig vitkål som jag dippar i sås, apelsiner, äpplen, bär, filmjölk som äts tillsammans med ren kakao och chokladkräm, salta jordnötter och godis. Jag älskar denna mat, framförallt apelsinerna, äpplena och chokladkrämen eftersom jag tycker om sött och skulle aldrig vilja utesluta socker ur kosten såsom många dieter förespråkar, bland andra LCHF oc GI-metoden. Istället förespråkar de mycket protein från bland annat kött, fisk och fågel. Men det är fel. Folk bör inte uppmuntras till att äta kött, fisk och fågel. Få människor tycker att det är fel att äta dessa livsmedel, men var och en som äter kött från djur har del i det omfattande förtrycket mot djuren. Genom att människor istället väljer vegetarisk mat kan många djur räddas undan den grymma, systematiska slakten. Utöver det är den vegetariska maten hälsosam medan köttprodukter däremot innehåller mycket av det som bör undvikas, bland annat kolesterol och mättade fetter. Vegetarianer är mindre drabbade av övervikt, fetma, högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes. En vegetariskt baserad kost skyddar mot cancer medan rött kött ökar risken. Dessutom lever vegetarianer i genomsnitt längre än blandkostare.
Att äta kött medverkar med andra ord till sjukdomar och ett förkortat liv, men även om det inte gjorde det skulle det vara fel; djur ska inte behöva offras under några som helst omständigheter. Som jag nämnt bör det alltså inte uppmuntras till att äta kött såsom det görs i ett flertal dieter som till exempel LCHF. Där hävdas det att människor ska äta proteinrika livsmedel som kött och istället minska på kolhydrater. Man menar att kroppen bör renas från det så kallade onyttiga sockret. Men det är fel. Istället bör folk utesluta köttet och på så sätt rena kroppen från för mycket mättade fetter och annat ohälsosamt, och framförallt rena samvetet och själen genom att inte gynna slakteriverksamheten och det lidande och den död den innebär för åtskilliga djur.
Människor behöver inte kött, och borde livnära sig på den kost som är ämnad för dem, nämligen frukt, grönsaker och annat från växtriket. Det är ju uppenbart att människor och andra arter ska äta av den då ju många frukter har starka färger och är vackra, vilket är för att människor ska se dem, lockas till dem, och sedan, efter att ha luktat på dem och känt den förförande doften, äta utav dem. Frukt är sött, friskt och gott och så tillgängligt i naturligt tillstånd till skillnad från kött som måste jagas, styckas och tillagas för att bli ätbart. Frukten är redan fulländad.
Det rätta är alltså att äta vegetariska livsmedel och avstå från kött, så som jag gör, men jag vet ju uppenbarligen bättre än de flesta andra. Att köpa kött är fel och kan inte försvaras. Den som gör det har del i förtrycket mot djur eftersom man på så sätt stödjer slakteri verksamheten. Tänk på att det är mer rätt att stjäla ett äpple i affären än att betala för en köttbit.

image

image

image

image

image

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s